Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή που μετέφερε 8 μετανάστες. Εμβόλισε περιπολικό

Σκηνές που θυμίζουν αστυνομική ταινία κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (18.12.2019) ένας οδηγός που κινούνταν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη είδε να περνά από δίπλα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια μαύρη Mercedes και να την ακολουθούν τουλάχιστον δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ και άρχισε να καταγράφει την καταδίωξη.

Όπως αποδείχτηκε, τη Mercedes οδηγούσε ένας 20χρονος λαθροδιακινητής. Στο όχημα επέβαιναν οκτώ παράτυποι μετανάστες. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί. Η καταδίωξη έληξε στη συμβολή της οδού Λαγκαδά με τη λεωφόρο Στρατού, όταν ο 20χρονος εμβόλισε περιπολικό της Αστυνομίας. Προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη.

Σε βάρος του 20χρονου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, παράνομη είσοδος στη Χώρα, Διατάραξη Ασφάλειας Συγκοινωνιών, Απείθεια, Αντίσταση, Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς, Οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

Ολα ξεκίνησαν ξημερώματα της Τετάρτης (18.12.2019), όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν, έπειτα από αναζητήσεις, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Κόμβος Ορφανίδη) επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εμφανώς φορτωμένο, το οποίο δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα, τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, εξακολουθώντας να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρο Στρατού.

Αφού βγήκε από το αυτοκίνητο αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν συνολικά οκτώ άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πόρτα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr