Καλαμάτα: Η βλάβη στο απορριμματοφόρο έσωσε το μωρό που βρέθηκε σε κάδο

Σωτήρια αποδείχθηκε για το μωρό που βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (18.12.2019) σε κάδο στην Καλαμάτα η καθυστέρηση του απορριμματοφόρου. Το όχημα έπαθε βλάβη και άργησε να πάει για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Το μωρό στην Καλαμάτα ζει από θαύμα όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος. «Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Το βρέφος που είναι αγοράκι εντοπίστηκε σε κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας, ειδικότερα στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους και όπως όλα δείχνουν το μωρό είχε γεννηθεί πριν μερικές ημέρες και είναι καλά στην υγεία του.

Το βρήκε μια γυναίκα στις 6:40 το πρωί όταν πήγε στο κάδο- πηγάδι να πετάξει τα σκουπίδια της. Άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι ο κάδος δεν ήταν γεμάτος οπότε το μωρό που ήταν μερικών ημερών, ήταν χαμηλά, ενώ αυτό βρισκόταν πάνω πάνω, κάτι που δείχνει ότι το βρέφος είχε πεταχτεί εκείνη την ώρα.

Τέλος σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει «δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω».

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς και γιατί το νεογνό εγκαταλείφτηκε εκεί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο δείχνει σε καλή κατάσταση.

«Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr

Πηγή: www.newsit.gr