Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι καταστημάτων-καφέ προσποιούνταν ότι έπεσαν θύματα ληστειών από συνεργούς τους

Ληστείες σε καταστήματα – καφέ, στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούνται ότι πραγματοποιούσαν τρία άτομα, σε συνεργασία με υπαλλήλους καταστημάτων που παρίσταναν τα «θύματα» ληστειών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως δράστες 27χρονος αλλοδαπός και δύο άνδρες 24 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπή, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/12), ο 27χρονος σε κατάστημα – καφέ, στην περιοχή της Καλαμαριάς, απειλώντας με πλαστικό αεροβόλο όπλο τον 24χρονο συνεργό του, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα ως υπάλληλος, έχοντας το ρόλο του «θύματος» και αφαίρεσαν το ποσό των 4.940 ευρώ.

Στις 9 Νοεμβρίου, σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου εργαζόταν ο 23χρονος, ο οποίος παρείχε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος και αφού είχαν απενεργοποιήσει το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, εισήλθε ο 27χρονος και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ. Στη διάρκεια της ληστείας, ο 24χρονος βρισκόταν έξω από το κατάστημα, προκειμένου να ειδοποιήσει τους συνεργούς του εάν υπήρχε κίνδυνος να τους εντοπίσουν.

Εξάλλου, ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου, σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Ανάληψης, μετά από πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του που παρείχε ο 23χρονος, εισήλθαν στο κατάστημα οι άλλοι δύο συνεργοί του και με την απειλή όπλου σε βάρος του υπαλλήλου αφαίρεσαν το ποσό των 1.000 ευρώ περίπου. Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε το χρηματικό ποσό της πρώτης ληστείας και ένα αεροβόλο πιστόλι. Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό αντικείμενο (κόφτης). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή