Χαλκιδική: Απόπειρα απόδρασης κρατουμένου στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Το σχέδιο που απέτυχε παταγωδώς

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Όταν το έκανε, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ευελπιστούσε…

Απόπειρα απόδρασης ενός 28χρονου Ρομά, ο οποίος κρατούνταν στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας, σημειώθηκε χθες το απόγευμα (16-12-2019) στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.

Ο κρατούμενος δήλωσε πως κατάπιε αντικείμενο εντός των φυλακών και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου και συγκεκριμένα στο χειρουργικό τμήμα όπου και διαπιστώθηκε πως η κατάστασή του έχρηζε αντιμετώπισης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που οι δύο άντρες της Εξωτερικής Φρουράς τον συνόδευαν, ο κρατούμενος άρχισε να τρέχει προκειμένου να το σκάσει. Ωστόσο εκείνοι έτρεξαν πίσω τους και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πριν εκείνος εξαφανιστεί.

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για απόπειρα απόδρασης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: halkidikifocus.gr