Σχέση του ληστή της Rolex με τους «Ροζ Πάνθηρες» εξετάζει η Ασφάλεια

Χτένιζαν ακόμα και το εξωτερικό για να φτάσουν στα ίχνη του ληστή της Rolex. Δεν αποκλείεται ο 27χρονος Μολδαβός να είναι μέλος διεθνούς οργάνωσης επαγγελματιών του είδους. Προβληματίζει την ΕΛΑΣ το παρελθόν του αδερφού του. Ποια σενάρια εξετάζονται για τυχόν συνεργούς του.

Η μεγάλη κλοπή στην «Rolex», που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, στην οδό Βουκουρεστίου, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και μάλιστα η σύλληψη του 27χρονου δράστη από την Μολδαβία, προκάλεσε έρευνες ακόμα και στο εξωτερικό, καθώς εκτιμάται πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μέλος διεθνούς οργάνωσης επαγγελματιών του είδους. RolexRolex

Ο 31χρονος αδελφός του συλληφθέντα, κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την συμμετοχή του σε διεθνή οργάνωση κλεφτών πολυτελών κοσμημάτων και ρολογιών από εξειδικευμένα καταστήματα, ανά την Ευρώπη.

Ο 27χρονος Μολδαβός που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, λειτούργησε απόλυτα επαγγελματικά, καθώς δεν διέθεσε τα 38 πανάκριβα ρολόγια που άρπαξε από το κατάστημα της αντιπροσωπείας της γνωστής Εταιρείας στο Κολωνάκι, στην εσωτερική αγορά, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.

Αντιθέτως έδωσε στον αδελφό του έναν αριθμό ρολογιών προκειμένου να τα διαθέσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, όπου και εντοπίστηκαν.

Click4more: Έπιασαν τον ληστή της Rolex! Είχε πάρει ρολόγια αξίας 440.000 από το μαγαζί στη Βουκουρεστίου

Ωστόσο οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση, πιστεύουν πως ο 27χρονος δράστης δεν έδρασε μόνος του αλλά είχε και συνεργούς του και σίγουρα όχι τον αδελφό του, καθώς δεν προκύπτει να έχει επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια την χώρα μας.

Άρα λοιπόν ο συνεργός ή οι συνεργοί του δράστη, είτε έφυγαν από την χώρα μας, είτε παραμένουν εδώ κρυμμένοι προκειμένου να μην συλληφθούν.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο δράστης να έχει σχέση με την διεθνή συμμορία μυστήριο «Ροζ πάνθηρες». Το χρονικό της ληστείας στη Rolex στο Κολωνάκι

Ήταν νωρίς το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου του 2018 όταν ο 27χρονος, προσποιούμενος τον πελάτη, μπήκε σε κατάστημα της Rolex στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού, ήταν καλοντυμένος, κατάφερε τους υπαλλήλους να του ανοίξουν και όταν μπήκε στο μαγαζί, με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και τον υπάλληλο security που βρισκόταν στο σημείο και ανάγκασε την υπεύθυνη του καταστήματος να του παραδώσει από τις προθήκες 38 ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας 439.600 ευρώ.

Αμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ληστή της Rolex. Μετά από συλλογή στοιχείων αλλά και πληροφοριών που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. και από διεθνείς αρχές ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ο 27χρονος Μολδαβός.

Αφού τον… «έδεσαν», το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έγινε επιχείρηση στο σπίτι του στο Αιγάλεω. Τον βρήκαν έξω από το σπίτι και τον συνέλαβαν. Κατά την έρευνα που έγινε στη συνέχεια, στο σπίτι του 27χρονου Μολδαβού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 από τα ρολόγια που είχαν κλαπεί, περίστροφο κρότου με πέντε αβολύδωτα φυσίγγια και πέντε στιλέτα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr