Δολοφονία δασκάλου στο Αγρίνιο – Μάρτυρας: «Είδα δύο άτομα κοντά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο»

Συνεχίστηκε σήμερα (16/12/2019) η δίκη για τον Νίκο Μέντζο από το Αγρίνιο που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του όταν αυτό κάηκε ολοσχερώς σε λιοστάσι ιδιοκτησίας του.

Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ένας πυροσβέστης που είχε σπεύσει τότε μαζί με συναδέλφους του για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς και ένας μάρτυρας που η επιχείρησή του βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από τον τόπο του συμβάντος.

Ο μάρτυρας μεταξύ άλλων είπε ότι είδε μια γυναίκα και έναν άντρα να βρίσκονται 10-15 μέτρα μακρύτερα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και να παρατηρούν χωρίς να αντιδρούν.

Αρχικά βέβαια θεώρησε ότι καίνε κλαδιά, όμως λίγα λεπτά αργότερα διαπίστωσε ότι καιγόταν το αυτοκίνητο.

Δεν ειδοποίησε ο ίδιος την πυροσβεστική, επειδή υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και φοβήθηκε.

Άλλωστε όπως είπε ο ίδιος «γιατί να ενδιαφερθώ εγώ αφού έβλεπα ότι δεν ενδιαφέρονταν εκείνοι που ήταν δίπλα στο συμβάν; Αν έβλεπα έστω και την παραμικρή ανησυχία ή κάλεσμα για βοήθεια θα πήγαινα να βοηθήσω».

Το χρονικό

Ο 46χρονος δάσκαλος από το Αγρίνιο είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο, στις 29 Απριλίου του 2011.

Τη μοιραία ημέρα, το πρωί της «Μεγάλης Πέμπτης» παρέα με τον αδερφό της συζύγου του πήγαν στη Λεπενού, όπου διατηρούσαν μελίσσια για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους. Στις 09:15 ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο και της είπε πως θα πήγαινε να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του.

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι το θύμα τη μοιραία ημέρα έκανε και δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από τις δύο γυναίκες.

Η σύζυγός του υποστηρίζει ότι στις 11:08 της τηλεφώνησε λέγοντάς της «τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό». Μετά το τηλεφώνημα άρχισε να τον ψάχνει εναγωνίως και ήταν εκείνη που διαπίστωσε τη φωτιά στο όχημά του, καλώντας την αδερφή της.

Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν πλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δε βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση με ερωτικά πάθη, λάθη, εκβιασμούς και απειλές. Έγκλημα πάθους, μίσους, εκδίκησης ή ξεκαθαρίσματος ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο.

Πριν λίγο καιρό είχαν κληθεί για απολογία η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση ο δάσκαλος με ένα συγγενικό της πρόσωπο. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Με πληροφορίες από agrinionews.gr


Πηγή