Φιλανθρωπική μουσική βραδιά της πρωτοβουλίας ΦΕΡΜΕΛΗ

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2019 η φιλανθρωπική μουσική βραδιά της πρωτοβουλίας ΦΕΡΜΕΛΗ, με επιμέλεια του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δαυίδ Ναχμία, στην αίθουσα ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Η πρόεδρος του ΔΣ της ΦΕΡΜΕΛΗΣ εικαστικός Λίζα Πενθερουδάκη, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα χρηματοδοτήσουν υποτροφία εις μνήμην του Σπύρου Θωμά. Του 24χρονου Εύζωνα που έχοντας ολοκληρώσει σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του και απεβίωσε τις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Για να τιμήσει την μνήμη του, η ΦΕΡΜΕΛΗ θα στηρίξει οικονομικά με υποτροφία έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ομάδα φοιτητών για τη συγγραφή πτυχιακής εργασίας με θέμα την ιστορία των Ευζώνων και την ελληνικότητα της στολής τους.

Στην εκδήλωση παρέστη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πατέρας του άτυχου Εύζωνα κος Χρήστος Θωμάς, ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κος Τσάμης, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης.

Η 12η Δεκεμβρίου είναι η γενέθλια ημέρα ίδρυσης του τάγματος των Ευζώνων.

Η ΦΕΡΜΕΛΗ, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για την διάδοση της παράδοσης των Ευζώνων ειδικότερα σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της πρωτοβουλία ΦΕΡΜΕΛΗ και για όσους επιθυμούν να δηλώσουν την υποστήριξή τους, επισκεφτείτε το www.phermeli.gr.

Πηγή: www.newsit.gr