Χανιά: «Δεν φταίνε μόνο τα μνημόνια για τα νοσοκομεία και την κατάσταση στη δημόσια υγεία».

Την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας επεσήμανε το μεσημέρι από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας….

Ο κ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας με αντικείμενο την ενημέρωση του για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην περιοχή των Χανίων.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις τεράστιες όπως τόνισε ελλείψεις στο χώρο της υγείας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες του προσωπικού να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην συνάντηση, «κάνετε μια τιτάνια προσπάθεια, χωρίς εσάς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες δεν μπορούσε να κρατηθεί η υγεία του λαού μας, δεν μπορούσαν να κρατηθούν τα νοσοκομεία».

Ο Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία μαζί με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

« Ξέρουμε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ στην τοποθέτηση του υποστήριξε ακόμα ότι τα προβλήματα στην υγεία οφείλονται στις αντιλαϊκές πολιτικές που όπως υποστήριξε, « έχουν επιβάλει όχι μόνο τα μνημόνια. αλλά μια πορεία χρόνων η οποία συνεχίζεται.

Συνεχίζεται, παρότι μιλούν ότι έχουν βγει στην ανάπτυξη και έχουν βγει στην ανάπτυξη την καπιταλιστική, μόνο που αυτά είναι για κάποιους ομίλους, κάποιους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν αφορούν τον γιατρό, τον νοσηλευτή, τον μισθωτό, τον εργαζόμενο τον αγρότη».

Παράλληλα επεσήμανε ότι για την επίλυση των προβλημάτων στην δημοσιά υγεία χρειάζεται συνεχής αγώνας και κυρίως όπως τόνισε αγώνας στο δρόμο. Όπως είπε, « χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα, όλα αυτά δεν γίνονται μόνο με κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες και με κάποια πίεση στις πόρτες των υπουργών και στα έδρανα της βουλής. Κυρίως χρειάζεται αγώνας στο δρόμο».

Στην συνάντηση του κ Κουτσούμπα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης και στελέχη του ΚΚΕ.

Πηγή: www.newsit.gr