Έδεσαν και βασάνισαν 32χρονο Αλβανό στη Ρόδο

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημα των Ιταλικών αρχών για την έκδοση ενός 40χρονου Ιταλού, διεθνώς διωκόμενου για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών και ο κατηγορούμενος ενεπλάκη σε μια απίθανη υπόθεση με φερόμενο ως θύμα παράνομης κατακράτησης και βασανιστηρίων έναν 32χρονο Αλβανό, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο 40χρονος Ιταλός και ένας 29χρονος ανιψιός του μετά από καταγγελία του 32χρονου Αλβανού τον οποίο φέρονται να είχαν δέσει και να βασάνιζαν σε αποθήκη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Ζέφυρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος Αλβανός υποστήριξε ότι είχε μεσολαβήσει για την πώληση μιας μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας ενός κουμπάρου του από την Αθήνα στον 40χρονο. Μεταξύ τους ανέκυψε οικονομική διαφορά διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, ο 40χρονος όταν παρέλαβε την μοτοσυκλέτα αυτή παρουσίασε προβλήματα και απαιτούσε την επιστροφή της στον ιδιοκτήτη και την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αλλά και την επισκευή της.

Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει ο 32χρονος, όταν έμαθε ότι είχε επιστρέψει στη Ρόδο να τον προσκαλέσει στο κατάστημα ιδιοκτησία τους για να συζητήσουν το απόγευμα της Κυριακής.

Εκεί, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και άρχισαν να τον βασανίζουν με μαχαίρια, με ένα τσεκούρι και με μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Ο 32χρονος εκρατείτο δεμένος στην καρέκλα και επιτηρείτο από τον 29χρονο ο οποίος, όπως είπε, κάποια στιγμή, τα ξημερώματα της Κυριακής, αποκοιμήθηκε και τότε βρήκε ευκαιρία και έλυσε τα δεσμά του και διέφυγε για να καταγγείλει το γεγονός.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε για υγειονομική περίθαλψη στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα από νύσσον όργανο.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο κατάστημα κατάσχεσαν 3 μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, σχοινί και καλώδιο, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα διενεργούσαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα καταστήματα και τις οικίες των κατηγορούμενων.

Ο 32χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο 40χρονος του είχε παραγγείλει να του αγοράσει ποσότητα κοκαϊνης αξίας 250 ευρώ και ότι δεν του την παρέδωσε αλλά την κατανάλωσε ο ίδιος με αποτέλεσμα να του ζητά και το συγκεκριμένο ποσό μαζί με τα χρήματα από την επιστροφή της μοτοσυκλέτας.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν απολογηθεί μέχρι και χθες το απόγευμα για να δώσουν την δική τους εκδοχή στα καταγγελλόμενα.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Θυμίζουμε ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί στην 8η Ιουλίου 2016 στην πόλη της Ρόδου σε εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης των ιταλικών αρχών.

Ο Ιταλός, αρνήθηκε την έκδοσή του στην Ιταλία, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει εκτίσει μέρος της ποινής που του επιβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τους οποίους ικανοποίησε. Αρνείται παραπέρα τα όσα του καταλογίζονται.