Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές – Ένας όμηρος νεκρός

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στα ανοικτά της Νιγηρίας, στις 4 Νοεμβρίου –  Νεκρός ένας εκ των ομήρων

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό, για την υγεία του οποίου είχε σημάνει συναγερμό η οικογένειά του, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα. Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του πλοίου «Elka Aristotle», ελεύθεροι αφέθηκε οι τρεις από τους τέσσερις απαχθέντες, ενώ ο τρίτος έχασε τη ζωή του. Όπως εξηγεί η European Products Carriers Ltd, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Όλοι οι υπόλοιποι απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, την Ελλάδα, τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο 20χρονο Έλληνας ναυτικός βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό την Αμπούτζα, από όπου θα λάβει βίζα για την επιστροφή του στη χώρα μας.


Πηγή