Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση στον αστυνομικό συντάκτη του , Θεοδόση Πάνου

Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη του newsit.gr, Θεοδόση Πάνου, καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ. Τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο γνωστός δημοσιογράφος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η επίθεση σε βάρος του Θεοδόση Πάνου ήταν μια από τις τρεις που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης (12.12.2019). Η πρώτη (χρονικά) ήταν εκείνη κατά του διευθυντή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού. Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο αυτοκίνητό του, στο Χαλάνδρι.

Click4more: Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε μισή ώρα! Γκαζάκια στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη του newsit.gr

Ακολούθησε η επίθεση στην Κηφισιά, με στόχο καφετέρια που διατηρεί εκεί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Στην ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Θεοδόση Πάνου, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

Στόχος επίθεσης έγινε τα ξημερώματα το σπίτι δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Θεοδόσης Πάνου, στο σπίτι του όπου τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη χωρίς να υπάρχουν ευτυχώς θύματα.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης δημοσιογράφων, αυτή τη φορά με ευθείες απειλές κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας τους, δεν θα περάσει.

Πηγή: www.newsit.gr