Ένταση στη δίκη του «ηθοποιού που βίασε οδηγό ταξί»: Τι μου έκαναν οι αλήτες

Με την κατάθεση του γιατρού του δημόσιου νοσοκομείου που είχε εφημερία το επίμαχο βράδυ που έφθασε εκεί ο οδηγός του ταξί μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά, συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα (10/12) η δίκη για τον βιασμό του νεαρού οδηγού με κατηγορούμενο τον ηθοποιό του θεάτρου Τέχνης.

Παράλληλα στη διάρκεια της δίκης σήμερα, (η οποία θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου) επικράτησε ένταση στο ακροατήριο όταν οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του κατηγορουμένου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, λόγω εορτών.

Σύμφωνα με το μάρτυρα οι δύο αντίδικοι θα έπρεπε να είναι σήμερα φίλοι διότι όπως είπε ο ένας έσωσε τη ζωή του άλλου. Για το επίμαχο βράδυ ο γιατρός είπε ότι άκουσε κορναρίσματα και φωνές έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και όταν βγήκε να δει τι συμβαίνει, είδε τον οδηγό ταξί «μαινόμενο» να φωνάζει «σώστε το παιδί θα σας σκοτώσω». Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οδηγός ταξί φώναζε ακόμη ότι δεν είναι καλά. «Πέσαμε πάνω στον ηθοποιό, τον βάλαμε σε φορείο δεν είχε τις αισθήσεις του» είπε ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Ξαφνικά όμως ξύπνησε στο φορείο και μας έλεγε αφήστε με, δεν θέλω καμία εξέταση».

«Προσπαθούσαμε να βάλουμε στο φορείο τον ηθοποιό και ο κύριος με το ταξί φώναζε τι μου κάνανε οι αλήτες, θα σας σκοτώσω, τι μου βάλανε στον καφέ» είπε ο μάρτυρας για το θύμα προσθέτοντας: «Η επιθετικότητα του οδηγού του ταξί ήταν μεγάλη, ήταν υπερδιεγερτικός, απειλούσε τον ηθοποιό του έλεγε τι μου κάνατε ρε αλήτες. Κάποια στιγμή είχε τραβήξει έξω από το ταξί τον ηθοποιό και του έριξε μια κλωτσιά» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Και όλα αυτά ενώ στην αρχή φώναζε «σώστε το παιδί». Ήρθε μετά η αστυνομία και ηρέμησε. Και οι δυο αρνήθηκαν να κάνουν εξετάσεις». Ερωτηθείς από την πολιτική αγωγή για τον αν ο οδηγός ταξί είχε την εικόνα ανθρώπου με μεταπτώσεις, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη, πως «το ταξί μύριζε άσχημα πολύ» και ότι πράγματι υπήρχε όντως μέσα σε αυτό ένα ποτήρι με καφέ. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος φωτογράφησε το κύπελλο με τον καφέ και παρουσίασε τη φωτογραφία στο δικαστήριο. «Ο οδηγός ταξί επανέλαβε πολλές φορές τη φράση τι μου ρίξατε μέσα στον καφέ….Μου είπε κάποια στιγμή εκεί στα σκαλάκια στο νοσοκομείο ότι τον βιάσανε. Εγώ όπως τους είδα νόμιζα ότι είχαν προσωπική διαφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο οδηγός ταξί οδήγησε και ήρθε στο νοσοκομείο. Πάντως αν του είχαν ρίξει ναρκωτικά κινδύνεψαν ζωές».

Μάλιστα, ο μάρτυρας σε μια αποστροφή της κατάθεσής του ανέφερε: «Πάντως αν θέλεις να κάνεις κάτι σε κάποιον δεν του ρίχνεις υπερδεγιερτικό…Αυτοί οι δυο άνθρωποι παρουσίαζαν εκείνο το βράδυ εντελώς διαφορετική εικόνα».

Ακόμη, ο μάρτυρας ανέφερε πως εκείνο το βράδυ υπέπεσε στην αντίληψή του πως αστυνομικός κλώτσησε αντικείμενο που είχε πέσει από την τσέπη του ηθοποιού.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπογράμμισε στο δικαστήριο ότι ο γιατρός πρώτη φορά αναφέρει στο δικαστήριο για τα περί βιασμού που όπως είπε είχε πει ο οδηγός ταξί. «Ήρθα να πω εδώ την αλήθεια, όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου», απάντησε ο μάρτυρας.

Πηγή