«Δημοκρατία»: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την παρέμβαση

Άμεσα έσπευσε ο πολιτικός κόσμος να καταδικάσει την παρέμβαση 25 – 30 ατόμων στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι, το απόγευμα της Τρίτης (10.12.2019).

“Αυτοί που έβαλαν σήμερα (σ.σ. 10.12.2019) στο στόχαστρο την εφημερίδα “Δημοκρατία”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου”, τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Επίσης, στο περιστατικό αναφέρθηκε μέσω twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καταδικάζοντάς το:

“Δημοκρατία” – Καταδίκη της παρέμβασης και από τον ΣΥΡΙΖΑ

“Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο μετά τις 17:00, περίπου 25 – 30 άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υβριστικά για δημοσιογράφους και την εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Δείτε φωτογραφίες (Intime News) από την παρέμβαση στα γραφεία της “Δημοκρατίας”

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έφτασαν γρήγορα στο σημείο, προέβησαν σε δύο προσαγωγές.

Πηγή: www.newsit.gr