Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» ανά τρίωρο η «Διδώ». video, pics

Ένα διήμερο γεμάτο βροχές, καταιγίδες, κρύο και γενικά… χειμώνα ετοιμάζει ο καιρός και φυσικά η «Διδώ». Από το βράδυ της Δευτέρας, 09.12.2019, ξεκινά να «σφυροκοπά» τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά. Πότε θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αναλυτικοί χάρτες με την πορεία των σφοδρών βροχοπτώσεων ανά τρίωρο. Βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας. Τι λένε οι μετεωρολόγοι. Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα.

Ονομάστηκε “Διδώ” και σιγά – σιγά… χτυπά την χώρα μας! Ο λόγος για το νέο κύμα κακοκαιρίας που από το βράδυ της Δευτέρας, 09.12.2019, θα επισκεφθεί την Ελλάδα πρώτα από τα δυτικά. Ο καιρός θα είναι… άγριος μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και οι βροχές, οι καταιγίδες και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ και οι μετεωρολόγοι με συνεχείς αναρτήσεις στα social media αναλύουν το πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας. Καιρός – Πώς… ξεκινά το “σφυροκόπημα” η “Διδώ”

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα της Δευτέρας 9/12 που παρουσιάζει το meteo, το κύμα κακοκαιρίας “ΔΙΔΩ” αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Click4more: Kαιρός – Αρναούτογλου: Εκεί θα φέρει… χιόνια την Τρίτη η “Διδώ”!

Κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.Καιρός – Προσοχή με τις βροχοπτώσεις

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12. καιρόςκαιρόςΚαιρός: Καρέ – καρέ οι βροχοπτώσεις μέχρι και το τέλος της κακοκαιρίας

Στους παρακάτω χάρτες, που παρουσιάζει το σύστημα Ποσειδών, απεικονίζεται ανά τρίωρο η πορεία των σφοδρών βροχοπτώσεων που θα φέρει σε όλη τη χώρα η “Διδώ”.

Click4more: Kαιρός – Καλλιάνος: “Έρχεται η «Διδώ» με βροχές, καταιγίδες και κρύο”!

Η απεικόνιση ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 09.12.2019 και φτάνει μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 12.12.2019.Δείτε ανά τρίωρο πώς θα κινείται η βροχή καιρόςκαιρός καιρόςκαιρός καιρόςκαιρός καιρόςκαιρός Ο καιρός την Τρίτη, 10.12.2019 – Αναλυτική πρόγνωσηΑττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός την Τρίτη, 10.12.2019, στην υπόλοιπη ΕλλάδαΜακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Χιόνια απο το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 στα ανατολικά 7, και την νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση από τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις βορειότερες περιοχές. Την νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στις Σποράδες 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν απο το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από: meteo.gr / poseidon.hcmr.gr.

Πηγή: www.newsit.gr