Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Ο καιρός αλλάζει ξανά από το βράδυ της Δευτέρας (09.12.2019), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες. Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας (09.12.2019), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από αργά το βράδυ της Δευτέρας από τα δυτικά μας και θα προκαλέσει κακοκαιρία τουλάχιστον δύο ημερών.
Ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από τα δυτικά της Ελλάδας, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θα επηρεάσουν το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας.Άστατος καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τις επόμενες δύο ημέρες μετά την έναρξη των βροχοπτώσεων, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα καλυφθούν με χαμηλές πιέσεις οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας (κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές να επικρατήσει κακοκαιρία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες (καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα), οι ισχυροί νοτιάδες που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Ο καιρός θα είναι βροχεςρός και στην Αττική. Χιόνια και ισχυροί νοτιάδες

Λόγω της μικρής σχετικά πτώσης της θερμοκρασίας, δεν θα κατέβουν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα όπως πριν λίγες ημέρες. Θα χιονίσει όμως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν την τρίτη νοτιάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στο βόρειο Αιγαίο, ο άνεμος θα στραφεί και θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις και πολύ ενισχυμένος στα 7-8 και πιθανότατα οι ριπές του στα 9 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου.Προσοχή την Τετάρτη στη Θεσσαλία

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως στην Τετάρτη ο όγκος νερού θα είναι αρκετά μεγάλος στην περιοχή της Θεσσαλίας, συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Πέμπτη, αν και περιμένουμε και εκείνη την ημέρα τοπικές βροχές.

Πηγή: www.newsit.gr