Συνελήφθησαν ένας 66χρονος, μία 41χρονη και μία 24χρονη για θρασύτατες ληστείες με θύματα δύο γιαγιάδες

Αδίστακτοι ήταν οι δράστες δύο ληστειών που έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και με θύματα και στις δύο περιπτώσεις δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση, την ηλικιωμένη και με σοβαρά προβλήματα γυναίκα, την κάλυψαν με σεντόνι προκειμένου να ακινητοποιήσουν.

Οι δράστες, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, φαίνεται ότι είχαν κάνει αρκετές επισκέψεις στο χωριό Κορύτιανη Θεσπρωτίας και ήξεραν που να «χτυπήσουν», σύμφωνα με το vimanews.gr.

Πρώτα κατευθύνθηκαν στο σπίτι της μιας 80χρονης γυναίκας. Την απασχόλησαν δήθεν με την πώληση φρούτων και πήραν περίπου εκατό ευρώ, διάφορα μικροαντικείμενα και έφυγαν.

Μετά πήγαν στην δεύτερη, ηλικίας 77 ετών που επίσης ζει μόνη της. Όταν εκείνη προσπάθησαν να αντιδράσει την ακινητοποίησαν και την κάλυψαν με σεντόνι, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους στην επιβαρυμένη υγεία της.

Έκαναν το σπίτι άνω κάτω και έφυγαν παίρνοντας τα λίγα χρήματα που βρήκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Epiruspost, περίπου πενήντα ευρώ.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση που έστησε κατάφερε το μεσημέρι να συλλάβει και τους τρεις δράστες, οι οποίοι θα βρεθούν πλέον ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για ρομά και συγκεκριμένα έναν 66χρονο, μία 41χρονη και μία 24χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.