Πάτρα: Πεδίο μάχης με τραυματίες, συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια.

«Πόλεμος» αστυνομίας – αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, στο περιθώριο της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αργά το βράδυ της Παρασκευής (6.12.2019).

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί τραυματίες και μια γυναίκα, έγιναν 21 προσαγωγές, ενώ 7 άτομα κατηγορούνται για 4 κακουργήματα!

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Κορίνθου, στο ύψος της οδού Αγ. Νικολάου, όταν άτομα μέσα από τη διαδήλωση, που διοργάνωσαν κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ (κατά τις εκτιμήσεις ρίχτηκαν περίπου 50 μολότοφ) , κροτίδες, βεγγαλικά και γκαζάκια, εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και άρχισαν να κυνηγούν τις ομάδες που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του πρώην παραρτήματος και κινήθηκαν προς την περιοχή της Αγ. Σοφίας, όπου και παρέμειναν για ώρα επί της πλατείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έγιναν συνολικά 21 προσαγωγές, εκ των οποίων 7 άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα 4 κουκουργήματα και 3 πλημμελήματα!

Από τα επεισόδια 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μία γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Αργά τη νύχτα ομάδες αντιεξουσιστών διαδήλωσαν έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες.

πηγή: tempo24news.gr

Πηγή: www.newsit.gr