Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συλλήψεις και προσαγωγές σε Εξάρχεια, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Η επέτειος των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αμαυρώθηκε και πάλι από επεισόδια σε αρκετές πόλεις της Ελλαδας και κυρίως στα Εξάρχεια, στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ένταση και επεισόδια είχαμε σε Αθήνα στην περιοχή των Εξαρχείων, στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πενήντα άτομα προσήχθησαν συνολικά χτες το βράδυ από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους προσαχθέντες, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Click4more: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πλήθος κόσμου στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής επτά και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί· στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.Εξάρχεια: Βίντεο ντοκουμέντο! Άντιεξουσιαστής παίρνει φωτιά… από την μολότοφ του! video

Ένα απίστευτο περιστατικό κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr με έναν αντιεξουσιαστή να… πιάνει φωτιά.

Είναι η στιγμή που ομάδα αντιεξουσιαστών κάνουν ένα “ντου” εναντίον των αστυνομικών, στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μετά την πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Click4more: Τι συνέβη όταν αντιεξουσιαστές συνάντησαν νιόπαντρο ζευγάρι – Κούκλα η νύφη! [pics]

Η κάμερα του newsit.gr καταγράφει τις στιγμές και στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πως ένας εξ αυτών κάνει… έναν λάθος υπολογισμό με την μολότοφ που κρατά στα χέρια του, με αποτέλεσμα να τυλίγεται στις φλόγες!Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr από τα Εξάρχεια

Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του ανθρώπου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή: www.newsit.gr