Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ειρηνική η πορεία, τον χαβά τους στα Εξάρχεια

Μια ακόμη επέτειος από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου που συνοδεύτηκε από επεισόδια στα Εξάρχεια με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ευτυχώς αρκετά περιορισμένα συγκριτικά με άλλες χρονιές, αλλά ταυτόχρονα… αρκετά για να αμαυρώσουν την μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου. Χωρίς προβλήματα η πορεία στην μνήμη του με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου. Μολότοφ και επεισόδια και στην Πάτρα και τα Χανιά. Δείτε με βίντεο και φωτογραφίες όλα όσα συνέβησαν 11 χρόνια μετά το τραγικό γεγονός.

Πριν από ακριβώς 11 χρόνια, ένας μαθητής μόλις 15 ετών έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια. Ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ξεσηκώνοντας ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής που μετέτρεψε την πρωτεύουσα σε πεδίο μάχης για μέρες. Ανήμερα της “μαύρης” επετείου από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, είχε προγραμματιστεί όπως κάθε χρόνο πορεία στην μνήμη του.

Τον παλμό έδωσαν από νωρίς το μεσημέρι οι μαθητές, η πορεία των οποίων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ για τις 18:00 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η κύρια πορεία με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια.

Click4more: Εξάρχεια: Βίντεο ντοκουμέντο! Άντιεξουσιαστής παίρνει φωτιά… από την μολότοφ του! video

Πάνω από 5.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου χωρίς να σημειωθούν προβλήματα καθ’ όλη την διάρκειά της.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία» με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Βουλή.

Μέχρι εδώ… καλά. ΓρηγορόπουλουΓρηγορόπουλουΞανά επεισόδια στα Εξάρχεια στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Με την λήξη της πορείας, όμως, ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα πρώτα έκτροπα στην περιοχή των Εξαρχείων, την ώρα που “βροχή” από μολότοφ έπεφταν στην Πάτρα ενώ ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στα Χανιά.

Αντίθετα χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι πορείες σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Click4more: Τι συνέβη όταν αντιεξουσιαστές συνάντησαν νιόπαντρο ζευγάρι – Κούκλα η νύφη! [pics]

Στα Εξάρχεια τα επεισόδια ξεκίνησαν με τους γνωστούς – άγνωστους να ρίχνουν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις και να δείχνουν διατεθειμένοι να αμαυρώσουν και φέτος την μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα εκσφενδονίζονταν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τηρούσαν “αμυντική” στάση και έκαναν χρήση χημικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να “απωθούν” τους αντιεξουσιαστές.Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Δείτε τις εικόνες του Intime

ΓρηγορόπουλουΓρηγορόπουλου

Ο… χάρτης των επεισοδίων και οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις

Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού, Στουρνάρη και Τοσίτσα, ενώ στη πλατεία έσπασαν μάρμαρα τα οποία πετούσαν εναντίον αστυνομικών.

Click4more: Αλέξης Γρηγορόπουλος: “Βροχή” μολότοφ στην Πάτρα! video

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ισχυρές στην περιοχή ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολουθούσε με προβολέα από αέρος την κατάσταση και από νωρίς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο σημείο οι δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Επιπρόσθετα, στη Σπύρου Μερκούρη ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Σε λιγότερο από μία ώρα τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων γενικεύτηκαν και χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε αυτό το διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από δέκα προσαγωγές!

Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των επεισοδίων, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις ήταν περισσότερες από 30 από την αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων!Δείτε στις εικόνες του newsit.gr μερικές από τις προσαγωγές από τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου ΓρηγορόπουλουΓρηγορόπουλου ΓρηγορόπουλουΓρηγορόπουλου

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες του Intime από προσαγωγές ΓρηγορόπουλουΓρηγορόπουλου

Λίγο μετά τις 23:30 τη νύχτα, οι αστυνομικοί έκαναν και μία… έφοδο προς την πλατεία των Εξαρχείων.Δείτε την στιγμή που κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr

Με αρκετές… παύσεις ηρεμίας, τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν σχεδόν τρεις ώρες μετά την έναρξή τους…

Φωτογραφίες: newsit.gr / Intime.

Πηγή: www.newsit.gr