Επέτειος Γρηγορόπουλου: Χωρίς έκτροπα ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τουλάχιστον 5.000 κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της πορείας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή»

Να σημειωθεί ότι στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή: www.newsit.gr