Διπλωματικό θρίλερ: Λήγει το τελεσίγραφο – Προς απέλαση ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα

Έντονη δυσαρέσκεια στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τα «βρώμικα» παιχνίδια Τουρκίας – Λιβύης.

Μπορεί η Αθήνα να έχει στα χέρια της από το βράδυ της Τετάρτης το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ωστόσο, ο εκνευρισμός στην ελληνική πρωτεύουσα είναι διάχυτος. «Έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Αυτό δεν έχει παραδοθεί από την πρεσβεία της Λιβύης. Ωστόσο το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» ανέφεραν χαρακτηριστικά, πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Οι σχέσεις των δύο χωρών εξακολουθούν να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί καθώς το βράδυ της Πέμπτης λήγει το τελεσίγραφο που έχει επιδώσει το υπουργείο Εξωτερικών στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Λίβυος πρέσβης καλείται να δώσει στην ελληνική πλευρά τους χάρτες της συμφωνίας της χώρας του με την Τουρκία. Εάν δεν το πράξει τότε θα ακολουθήσει η απέλασή του από τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Λίβυου πρέσβη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας του εξέφρασε την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνίστριες τη Λιβύη και την Τουρκία ενώ του ζήτησε επιτακτικά το προσχέδιο της συμφωνίας με την Τουρκία, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Πηγή