Άλλη μία φυτεία χασίς βρέθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μία νέα φυτεία με 685 δενδρύλλια χασίς εντοπίστηκε και καταστράφηκε από αστυνομικούς των Ιωαννίνων σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Δελβινακίου, στο Πωγώνι, ενώ συνελήφθησαν δύο Αλβανοί που βρίσκονταν στον χώρο.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 3:00, στην επαρχιακή οδό Δελβινακίου-Πωγωνιανής. Η φυτεία εντοπίστηκε στις όχθες ενός χειμάρρου, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης έφταναν το 1,5 μέτρο.

Επίσης, στην περιοχή της φυτείας εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια παρατηρητήρια που είχαν στήσει οι καλλιεργητές για να εποπτεύουν τον χώρο, καθώς και ένα πρόχειρο κατάλυμα.

Οι δύο Αλβανοί, 31 και 37 ετών, βρίσκονταν στη φυτεία και συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν 14 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 3 πυροβόλου όπλου, ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα χασίς και τρία κινητά.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί ακόμη δύο μεγάλες φυτείες με 3.200 δενδρύλλια χασίς, σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές του Πωγωνίου, κοντά στα ερλλληνοαλβανικά σύνορα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.