Χειροπέδες σε 25χρονο που είχε «ρημάξει» χωριά της Κυνουρίας

Ένας 25χρονος είναι ο δράστης κλοπών και απόπειρας κλοπών σε σπίτια και όχημα, σε χωριά της Βόρειας Κυνουρίας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στα Λιλέικα του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος και στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι συνεργοί του και επιχείρησαν να το ελέγξουν, αυτοί όμως αρνήθηκαν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Ακολούθησε κινητοποίηση και καταδίωξη των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Βελανιδιά Αργολίδας και συνέλαβαν τον 25χρονο, ενώ οι συνεργοί του κατόρθωσαν και διέφυγαν.

Στην συνέχεια και κατά την αστυνομική έρευνα που έκανε η ασφάλεια Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι ο 25χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, χθες διέπραξαν δύο κλοπές σε σπίτια και σε όχημα, καθώς και δύο απόπειρες κλοπής, σε σπίτια στη Λίμνη Μουστού, στο Αρκαδικό Χωριό και στο Παράλιο Άστρος.

Από την εγκληματική τους δράση, αφαίρεσαν συνολικά, χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, μέρος των οποίων βρέθηκε και τους αποδόθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.