Γιάννενα: Αυτή είναι η νταλίκα που μετέφερε πτερύγια 74 μέτρων. Έκλεισαν δρόμοι για να περάσει

Πτερύγια ανεμογεννητριών συνολικού μήκους 74 μέτρων μεταφέρθηκαν στην Ήπειρο. Οι εικόνες εξέπληξαν τους πάντες…

Πτερύγια ανεμογεννητριών συνολικού μήκους 74 μέτρων μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (04-12-2019) στην Ήπειρο με προορισμό το αιολικό πάρκο του Κασιδιάρη. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη μεταφορά εξοπλισμού του αιολικού πάρκου που θα λειτουργήσει τον Κασιδιάρη.

Μέχρι πάντως να μεταφερθούν στην τελική τους θέση, πέρασαν τη δική τους περιπέτεια. Το πρώτο πτερύγιο ανεμογεννήτριας φτάνει στον προορισμό του αφού πέρασε την Ιόνια Οδό, την παράκαμψη των Ιωαννίνων και τον δρόμο μέχρι το Καλπάκι, φορτωμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα οχήματα που σπάνια μπορεί να συναντήσει κάποιος στους ελληνικούς δρόμους.

Το μήκος του οχήματος φτάνει τα 74 μέτρα και χρειάστηκε να κινηθεί ισχυρή δύναμη της Τροχαίας Ιωαννίνων προκειμένου όλα να εξελιχθούν με ασφάλεια. Τα εμπόδια δεν ήταν λίγα και η επιχείρηση κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ωστόσο όλα εξελίχθηκαν με ασφάλεια τόσο για τα ίδια τα υπερμεγέθη οχήματα όσο και για τους υπόλοιπους διερχόμενους οδηγούς.

Μέχρι τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των εξαρτημάτων των ανεμογεννητριών προκειμένου να συναρμολογηθεί το πρώτο μεγάλο αιολικό πάρκο τα Ηπείρου.

Πηγή: epiruspost.gr