Καταδίωξη οχήματος με αφγανούς μετανάστες στη Φλώρινα

19/07/2016 21:00

Δύο Ρουμάνοι και μια γυναίκα από τη Μολδαβία, συνελήφθησαν στη Φλώρινα, στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν αφγανούς μετανάστες στα σύνορα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στον επαρχιακό δρόμο Λόφων-Μελίτης οι αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης Κ. Κλεινών εντόπισαν αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, ο οδηγός του οποίου δεν υπάκουσε σε σήμα τους για έλεγχο ρουτίνας. Ακολούθησε καταδίωξη και ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα, όπου επέβαιναν 11 αφγανοί μετανάστες, ζεύγος και εννέα ανήλικοι από 5 έως 16 χρόνων. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, το ζευγάρι εκτός από τα πέντε δικά παιδιά τους συνόδευαν και τα υπόλοιπα τέσσερα.

Στο ίδιο σχεδόν σημείο εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοκίνητο με πινακίδες Μολδαβίας, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες Ρουμάνοι 46 και 25 χρόνων και μια Μολδαβή 37, οι οποίοι συνελήφθησαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το αυτοκίνητο των συλληφθέντων λειτουργούσε ως προπομπός συνεννόησης με το άλλο όχημα που μετέφερε τους μετανάστες.

Από τους συλληφθέντες διακινητές κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ και συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι διακινητές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας και οι μετανάστες σε κάποιους από τους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *