Κόβει την ανάσα το βίντεο από τη δραματική διάσωση των ναυτικών στο Αιγαίο.

Πλοία του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ναυτικών ακυβέρνητου πλοίου στο Αιγαίο. Οι δραματικές στιγμές αποτυπώνονται σε βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκλονιστικά πλάνα από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 9 μποφόρ.

Η τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην περιοχή.

Η επιχείρηση στήθηκε καθώς το πλοίο “New Leo”, με σημαία Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών. Ο κυβερνήτης του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο. Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Δείτε το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας από την επιχείρηση:

Πηγή: www.newsit.gr