Ηλεία: Κερδίζει τη μάχη η 18χρονη λεχώνα που μπήκε στην εντατική μετά την καισαρική.

Η 18χρονη λεχώνα, δεν έχει κρατήσει ακόμα στην αγκαλιά της, το παιδί που έφερε στον κόσμο. Αισιοδοξία των γιατρών για την πορεία της υγείας της…

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 18χρονη κοπέλα από την περιοχή της Πηνείας, η οποία παρουσίασε συμπτώματα προεκλαμψίας στην 36η εβδομάδα κύησης, έπεσε σε κώμα και οι γιατροί έφεραν στην ζωή με καισαρική το υγιέστατο αγοράκι της.

Η κοπέλα μετά από μεγάλη “μάχη” που έδωσε στην ΜΕΘ και με την βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πύργου ίσως σήμερα να κατέβει στην γυναικολογική κλινική, όπου θα μείνει για νοσηλεία κάποιες μέρες.

Και αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα μπορέσει να βγει από το νοσοκομείο και θα μπορέσει να πάει στην οικογένεια της και να κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το νεογέννητο παιδί της.To χρονικό της υπόθεσης

Η 18χρονη βρισκόταν στην 36η εβδομάδα κύησης όταν επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη (26-11-2019) το γυναικολογικό ιατρείο του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Από την εξέταση διαπιστώθηκε πως παρουσιάζει συμπτώματα προεκλαμψίας και την παρέπεμψε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η κοπέλα με την οικογένειά της δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν στο Ρίο και επέστρεψαν σπίτι. Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κατάσταση της εγκύου επιδεινώθηκε και λιπόθυμη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και έπειτα στο Γ.Ν. Πύργου όπου και νοσηλεύεται.

Οι γιατροί δίνουν από την πρώτη στιγμή μάχη για τη ζωή της 18χρονης. Με καισαρική τομή και εφόσον δεν υπήρχαν σε αυτή την περίπτωση επιπλοκές, “πήραν” το βρέφος και το αγοράκι που ήρθε στον κόσμο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη μητέρα, είναι υγιέστατο και νοσηλεύεται στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου.

Πηγή: patrisnews.com