ΕΕΣ: Ξεπέρασε τους 200 τόνους η υλική βοήθεια για τους πληγέντες του σεισμού στην Αλβανία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (03/12/2019) η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αλβανίας, που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι μαζί μπορούμε».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με κλιμάκια εθελοντών, βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα οκτώ σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, παραμένοντας μέχρι αργά το απόγευμα ώστε η υλική βοήθεια να φορτωθεί στα φορτηγά του Ε.Ε.Σ. και να μεταφερθεί στην Κεντρική Αποθήκη.

Η ποσότητα υλικής βοήθειας, που συγκεντρώθηκε από τη συγκινητική προσφορά των πολιτών και ξεπέρασε τους 200 τόνους, συσκευάζεται ήδη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και θα μεταφερθεί την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στα Τίρανα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για μία ακόμη φορά, απέδειξε τη μοναδικότητα και την ικανότητά του να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους γείτονές μας, που τη συγκεκριμένη στιγμή δοκιμάζονται μετά το φονικό και καταστροφικό σεισμό που έγινε στη χώρα τους». Επίσης, δήλωσε «υπερήφανος για το εθελοντικό ανθρώπινο δυναμικό και τους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ., οι οποίοι με ανυπέρβλητο ζήλο και συγκινητική προθυμία στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συνανθρώπους μας».

Πηγή