Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. – Τι ετοιμάζουν οι αντεξουσιαστές

Επέτειος 11 χρόνων από την ημέρα που ένα 15χρονο παιδί, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, χάνει ξαφνικά την ζωή του, από μία σφαίρα, μπροστά στα μάτια των φίλων του.

Αυστηρά αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας την ερχόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, καθώς επί ποδός θα βρίσκονται 3.000-4.000 αστυνομικοί. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων και των πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα θυμίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ωστόσο οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα θα είναι λιγότεροι (υπολογίζονται σε 3.000-4.000), σε σχέση με τους 5.000 άνδρες και γυναίκες που έλαβαν μέρος στα μέτρα του Πολυτεχνείου.

«Προετοιμασμένοι» θα είναι τόσο οι πολίτες όσο και οι αστυνομικοί, καθώς δεδομένο αποτελεί πλέον η έντονη παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία θα βρίσκονται σε επιφυλακή και θα επιτηρούν αυστηρά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας θα παρακολουθούν ύποπτες κινήσεις και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν τις ταράτσες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Φόβος για επεισόδια εκτός της περιοχής των Εξαρχείων υπάρχει από τους Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ..

Ανάρτηση αναρχικής ομάδας αναφέρει: «Καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα ως προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Γι’ αυτό ακριβώς και συνιστούν ψυχραιμία, ιδίως στις δυνάμεις καταστολής όπως οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, αλλά και στους δικυκλιστές της νεοσύστατης Ομάδας «Δράση».

Πηγή