ΕΛΑΣ: Έπιασαν Πακιστανούς που κουβαλούσαν 9 κιλά καθαρής ηρωίνης

Μέσα σε ειδική βαλίτσα με διπλούς πάτους, φτιαγμένους από υλικό που «τυφλώνει» τις ακτίνες «XR» προσπάθησαν να εισάγουν στην ελληνική επικράτεια 9 κιλά καθαρής ηρωίνης, 2 Πακιστανοί οποίοι τελικά συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από αστυνομικούς τις Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν πληροφορίες για την δραστηριότητα των δυο συλληφθέντων.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτού του είδους οι τροποποιημένες βαλίτσες είναι πανάκριβες στο παράνομο εμπόριο, καθώς φτιάχνονται από εξειδικευμένα υλικά ώστε να τυφλώνουν τις ακτίνες “XR” και έτσι να μην διαπιστώνεται το τι περιέχουν το εσωτερικό τους.

Η συγκεκριμένη βαλίτσα, ταξιδιωτικός σάκος για την ακρίβεια, είχε υποστεί την τροποποίηση που αναφέραμε και όπως λένε ειδικοί σε θέματα ναρκωτικών και διακινήσεις, αυτές οι τροποποιημένες βαλίτσες κοστίζουν από 5 έως και 20.000 ευρώ στην παράνομη αγορά και κατασκευάζονται σε παράνομα εργαστήρια στην Ιταλία, αλλά και το Πακιστάν, που άλλωστε θεωρείται χώρα παραγωγής και διακινήσεις ηρωίνης στην χονδρική αγορά. Οι αποσκευές της καθαρής ηρωίνης

Στο μεταξύ η βαλίτσα που κατασχέθηκε στο “Ελ. Βενιζέλος”, πέρασε ασυνόδευτη από δυο Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μέχρι να καταλήξει στον ελληνικό αερολιμένα, όπου και εκεί οι ακτίνες “XR” δεν έδειξαν κάτι το περίεργο στο περιεχόμενό της.

Βέβαια, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν εξακριβωμένες πληροφορίες για την προσπάθεια εισαγωγής στην χώρα μας των 9 κιλών καθαρής ηρωίνης, που προερχόταν από το Πακιστάν.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης παραφύλαξαν και είδαν τελικά δυο Πακιστανούς, που διαμένουν νόμιμα στην χώρα μας να παίρνουν την “ασυνόδευτη” βαλίτσα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Πλέον, οι έρευνες της Δίωξης στρέφονται στα εγχώρια κυκλώματα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα της ηρωίνης, θα την νόθευαν προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητά της και κατά συνέπεια τα έσοδά τους. Τα δύο κινητά που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες θα αποτελέσουν τον οδηγό της νέας έρευνας που έχει εξαπολύσει η Δίωξη Ναρκωτικών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr