Θεσσαλονίκη: «Δεν βλέπετε μπροστά σας; Μόλις πατήσατε ένα γατάκι και ούτε καν κόψατε ταχύτητα».

Αυτή ήταν η ατάκα παγίδα που τους έκανε πλουσιότερους κατά 48.000 ευρώ. Οι αποκαλύψεις προκαλούν αίσθηση…

Με το πρόσχημα ότι πάτησαν γατάκι, μέλη συμμορίας ακινητοποιούσαν οχήματα στη Θεσσαλονίκη και αφαιρούσαν τις τσάντες των επιβαινόντων. Η λεία τους ανέρχεται σε 48.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και έτερου συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτη με υπολογιστή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Αποτελούσαν μέλη εγκληματικής συμμορίας, οι οποίοι δρώντας από κοινού και έχοντας εναλλασσόμενους ρόλους, προσέγγιζαν άτομα τα οποία επέβαιναν στα οχήματά τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν προσωπικά τους αντικείμενα και τσάντες που περιείχαν χρηματικά ποσά και κάρτες αναλήψεων τραπεζών με τις οποίες εν συνεχεία πραγματοποιούσαν αναλήψεις ποσών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση οι δράστες, κατά τον τελευταίο μήνα, προέβησαν σε δεκατέσσερις διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, πάντα με πρόσχημα τον κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού αδέσποτου ζώου (γατάκι).

Γίνεται μνεία ότι οι δύο προαναφερόμενοι αλλοδαποί προέβαλαν σθεναρή αντίσταση ασκώντας έντονη σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: seleo.gr