Ζάκυνθος: Σταμάτησε η αποκομιδή και τα σκουπίδια αρχίζουν να «πνίγουν» τις γειτονιές του νησιού

Οι Αρχές στη Ζάκυνθο εξετάζουν το ενδεχόμενο να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτοικοι αγωνιούν καθώς βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να περάσουν «μαύρα Χριστούγεννα»…

Ακόμα και το σενάριο να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει η δημοτική αρχή, μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Λίβα, προκειμένου να βρεθούν οι πόροι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γρήγορα και να μην επιστρέψει ο εφιάλτης στο νησί, με τόνους απορριμμάτων να συσσωρεύονται γύρω από κάδους στην πόλη και τα χωριά.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων σταμάτησε την περασμένη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ενώ στον Λίβα, αυτές τις μέρες, απώς δεματοποιούνται τα απορρίμματα που έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο. Ήδη, οι κάτοικοι του νησιού αγωνιούν και σκέφτονται ότι μπορεί να ζήσουν «μαύρα» Χριστούγεννα, όπως το 2017.

«Η αποκομιδή έχει σταματήσει από την περασμένη εβδομάδα, όμως θα φροντίσουμε, ώστε τα επόμενα 24ωρα τα απορριμματοφόρα να μεταφέρουν στον Λίβα μερικά σκουπίδια ακόμα, από σημεία που ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος όπως για παράδειγμα, από το νοσοκομείο και από τα σχολεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και σύμφωνα με πληροφορίες, μία πιθανή λύση που εξετάζει η δημοτική αρχή είναι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο και άμεσο ενδιαφέρον από τα αρμόδια υπουργεία και να προχωρήσει έστω για το επόμενο χρονικό διάστημα η μεταφορά των απορριμμάτων είτε στην Ηλεία (ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς) είτε στο Αγρίνιο.

Πηγή: imerazante.gr