Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στην εκδήλωση βράβευσης δύο πυροσβεστών που «έπεσαν» στο καθήκον.

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η εκδήλωση προς τιμήν της ηγεσίας και του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και των εθελοντών πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη.

Στην διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκαν δύο άνδρες της Πυροσβεστικής, οι ανθυποπυραγοί Σάββας Σαββαρής και Δημήτρης Τσαλής, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, σε πυρκαγιές στο Λιμνοχώρι και το Καλοχώρι αντίστοιχα. Τα βραβεία παρέλαβαν οι συγγενείς των δύο αδικοχαμένων πυροσβεστών, προς τιμήν των οποίων τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου εξήρε την προσφορά και την αυταπάρνηση πυροσβεστών και εθελοντών, τονίζοντας ότι κατα την περασμένη αντιπυρική περίοδο είχαμε λιγότερες καμμένες εκτάσεις, αν και είχαμε διπλάσιες πυρκαγιές.

Ο κ. Καράογλου τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στο πρόσωπο του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Σπύρου Βαρσάμη, στον οποίο απένειμε τιμητική πλακέτα.

πηγή: GRtimes.gr

Πηγή: www.newsit.gr