Μπλόκα στους δρόμους την Τετάρτη από αγρότες σε Καρδίτσα και Λάρισα

Αγρότες από την Καρδίτσα και τη Λάρισα ανακοίνωσαν μπλόκα στις εθνικές οδούς την προσεχή Τετάρτη (04.12.2019).

Οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Η Ομοσπονδία απευθύνει παράλληλα «ενωτικό κάλεσμα αγώνα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κλπ) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται», σημειώνεται επίσης από την Ομοσπονδία.Μπλόκο από αγρότες και στη Λάρισα

Στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσουν μπαίνουν, επίσης την Τετάρτη, και οι αγρότες της Λάρισας. Το αποφάσισαν σε συσκέψεις που έκαναν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αγρότες του νομού θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, δημιουργώντας μπλόκα στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών που συγκεντρώνονται στη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, περιλαμβάνονται, το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.α.

Σημειώνεται πως στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα με προσανατολισμό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή: www.newsit.gr