Καιρός – Καλλιάνος: Κατεβαίνουν ψυχρά «κύματα» από τα Βαλκάνια

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνει και ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως έγραψε στο facebook από την Τρίτη το βράδυ ο καιρός χειροτερέψει αφού θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια, με την Βόρεια Ελλάδα να δέχεται το πρώτο πλήγμα και να βλέπει τα… πρώτα χιόνια από την Τρίτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν πολύ και οι άνεμοι. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

Να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση για φέτος !

“Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.”.

Πηγή: www.newsit.gr