Συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνεχίζουν οι αστυνομικές αρχές να συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να διαφύγουν από τα νησιά του Αιγίου όπου είναι εγκλωβισμένοι από τις 20 του περασμένου Μαρτίου σε εφαρμογή της Συνθήκης ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Όπως όμως όλα δείχνουν συνεχίζουν να λειτουργούν στα νησιά κυκλώματα που προμηθεύουν έναντι μεγάλης αμοιβής τους ανθρώπους αυτούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χθες το απόγευμα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης 28χρονος Πακιστανός ο οποίος στον καθιερωμένο έλεγχο δρομολογίου της γραμμής για την Αθήνα επέδειξε στους αστυνομικούς ένα δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Χθες το απόγευμα επίσης, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Κονγκό, ηλικίας 30 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίες στον αστυνομικό έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό τη Βιέννη επέδειξαν διαβατήρια τα οποία διαπιστώθηκε, ότι το ένα ήταν πλαστό, ενώ το δεύτερο άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Τέλος χθες το απόγευμα, συνελήφθη στο Πυθαγόρειο της Σάμου, ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προσπάθησε να εκδώσει ακτοπλοϊκό εισιτήριο σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, επιδεικνύοντας υπηρεσιακό σημείωμα, το οποίο, ήταν πλαστό.