Ροδόπη: Διακίνηση μεταναστών με τροχόσπιτο – Νέες συλλήψεις μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι διακινητές συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους και θησαυρίζουν. Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη…

Συνελήφθησαν προχθές (26-11-2019) το πρωί, στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 40 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στα Βαφέικα Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, σε αγροτική περιοχή του Κύρνου, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε ξύλινη περίφραξη και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 25χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 9 μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Σαπών Ροδόπης.

Πηγή: www.newsit.gr