Λαμία: Οργή και φόβος για την έξαρση της εγκληματικότητας – «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Η παραβατικότητα των Ρομά στην Λαμία δεν έχει τέλος και οι κάτοικοι ζουν καθημερινά με τον φόβο τους. Κλοπές, διαρρήξεις και ζημιές aπό Ρομά κάθε ηλικίας απασχολούν την αστυνομία, σχεδόν σε ημερήσια βάση…

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν ακόμα δύο χτυπήματα. Το ένα εκτυλίχθηκε στην Ανθήλη αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν νεαροί Ρομά προσπάθησαν να βγάλουν σιδερένιους στύλους από περίφραξη σπιτιού, προκειμένου να τους πουλήσουν.

Για αρκετή ώρα κουνούσαν την σίτα με τους στύλους, μέχρι που έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες. Ακούγοντας τις φωνές τους οι νεαροί απομακρύνθηκαν τρέχοντας αφήνοντας πίσω τους όμως χαλασμένη την περίφραξη.

Ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία που βρίσκεται δίπλα στο 7ο δημοτικό σχολείο της Λαμίας στο Παγκράτι. Μετά την κλοπή κινητού από παιδί που έπαιζε στην πλατεία την Τρίτη, χθες το μεσημέρι ένας άλλος Ρομά προσπαθούσε να ξηλώσει τα παγκάκια που μόλις έχει εγκαταστήσει εκεί η δημοτική αρχή.

Περίοικοι είδαν τι συνέβαινε και ενημέρωσαν την αστυνομία. “Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι Ρομά έχουν αποθρασυνθεί και πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα” λένε το tvstar.gr κάτοικοι των περιοχών που μας ενημέρωσαν για τα περιστατικά.

Πηγή: tvstar.gr