Αλβανία: Ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πόρτες τους για τους τραυματίες

Πρωτοβουλία ώστε τραυματίες από τον σεισμό στην Αλβανία να νοσηλευθούν σε κλινικές της Θεσσαλονίκης ανέλαβε σήμερα το πρωί ο εκεί Ιατρικός Σύλλογος.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νίτσας, υπογράμμισε: «ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε σήμερα πρωτοβουλία για μεταφορά τραυματιών από την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές της πόλης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες οι μεγάλες κλινικές ανταποκρίθηκαν στη δική μας παραίνεση και θα νοσηλεύσουν έναν περιορισμένο αριθμό τραυματιών από τη γειτονική χώρα χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου θα παρέχουν ό,τι ιατρικές υπηρεσίες χρειαστεί επίσης χωρίς καμιά επιβάρυνση». «Θέλουμε να βοηθήσουμε στο μέτρο που μπορούμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Νίτσας.

Ο ίδιος επικοινώνησε σήμερα με τις αρμόδιες προξενικές Αρχές της γείτονος ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. «Σήμερα το πρωί μίλησα με την πρόξενο της Αλβανίας. Οι προξενικές Αρχές θα έρθουν σε επαφή με τις κλινικές, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και με τις δυνατότητες των κλινικών εδώ. Η μεταφορά δεν γνωρίζω πώς θα γίνει, σε κάθε περίπτωση όμως ό,τι γίνει θα γίνει σε συνεννόηση των προξενικών Αρχών με τις κλινικές. Προς το παρόν οι ίδιες οι αλβανικές Αρχές δεν γνωρίζουν τις ανάγκες που μπορούν να καλύψουν» τόνισε.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: www.newsit.gr