Συνελήφθη 65χρονος που απειλούσε γυναίκα μέσω διαδικτύου

Ένας 65χρονος άνδρας έπεσε στα χέρια των ανδρών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,έπειτα από καταγγελία γυναίκας ότι δημοσιοποίησε μέσω του διαδικτύου προσωπικά της δεδομένα. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία ο δράστης την απειλούσε και την εξύβριζε, ενώ το υλικό που είχε στην κατοχή του το δημοσιοποίησε σε συγγενείς της.

Ο 65χρονος την απειλούσε συνεχώς ότι θα προβεί σε περαιτέρω ανάρτηση και δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο και σε άλλα οικεία της πρόσωπα.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, καθώς και η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του ανωτέρω δράστη, εφόσον συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.

Χθες (12-07-2016) διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του δράστη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι, δύο (2) μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων (USB Stick) και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου tablet.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, με στόχο την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του 65χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.