Χειροπέδες σε 35χρονο ιερόσυλο στο Ρέθυμνο

Για κλοπή εκκλησιαστικών ειδών από ναούς στο Ρέθυμνο συνελήφθη 35χρονος Έλληνας, ενώ η αστυνομία εξιχνίασε άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών σε ναούς και συνέλαβε ακόμη έναν 49χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ερευνούσαν την κλοπή που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 9 Ιουλίου, όταν άγνωστος δράστης παραβίασε και μπήκε σε ναό στο Ρέθυμνο, από όπου αφαίρεσε ιερό ευαγγέλιο, ποτήριο, δισκάριο, αστερίσκο, λόγχη, λαβίδα και κηροπήγια. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 35χρονος διέπραξε την κλοπή και συνελήφθη.

Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές σε ναούς στο Ρέθυμνο, αφαιρώντας, επίσης, διάφορα εκκλησιαστικά είδη, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιερείς.

Ο συλληφθείς είχε πουλήσει μέρος των κλοπιμαίων σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 49χρονου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη από τις εκκλησίες και αποδόθηκαν και αυτά στους ιερείς.

H προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ενώ οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν, ήδη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.