Γηρυόνης: Άλλη μία νύχτα αγωνίας στη Χαλκιδική – Πλημμύρισε και η Ιερισσός.

Ο «Γηρυόνης» χτύπησε απόψε την Ιερισσό και μια δύσκολη νύχτα ξεκίνησε για τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Η δυνατή βροχή που κράτησε για αρκετή ώρα φούσκωσε τα ρέματα και το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό.

“Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό” ανέφερε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (25.11.2019) ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό.

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr , η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Υπηρεσίας.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας βρίσκονται εκεί και κάνουν αντλήσεις.

Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στο δημαρχείο και στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημίες.Έκλεισε λόγω πλημμύρας η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας

Αδύνατη είναι η διέλευση των οχημάτων σε τμήμα της παλιάς εθνική οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων στο σημείο από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα το τμήμα από τον κόμβο Μοδίου έως τον κόμβο Σταυρού παραμένει κλειστό.

Αστυνομικοί της τροχαίας μετέβησαν και στα δύο σημεία, εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς την Εγνατία Οδό.

“Γηρυόνης”: Ένα με τη θάλασσα η παραλία στην Κατερίνη

Ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε επίσημο αίτημα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας είναι σοβαρά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μετατραπούν σε λίμνες από τον πολύ μεγάλο όγκο νερού.

Η παραλία της Κατερίνης, ο Κορινός και άλλα σημεία έχουν σημαντικά προβλήματα.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τα συνεργεία βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Πηγή: www.newsit.gr