Βγήκαν μαχαίρια στο hotspot της Μόριας

Συνελήφθη χθες στο hotspot της Μόριας ένας 27χρονος μετανάστης από το Μαρόκο ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 24χρονο ομοεθνή του, επίσης μετανάστη.

Σκοπός του 27χρονου -σύμφωνα με τη σχηματισθείσα σε βάρος του, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων- ήταν να πάρει από τον 24χρονο τα λίγα χρήματα που είχε.

Το τελευταίο 48ωρο πληθαίνουν σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου οι συλλήψεις μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να φύγουν με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και προμηθεύονται προφανώς από κυκλώματα διακίνησης τέτοιων εγγράφων που λειτουργεί στα νησιά.

Μόνο το τελευταίο 24ωρό στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν μία 29χρονη από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ένας 32χρονος από τη Συρία, ένας 25χρονος από το Πακιστάν και μία 22χρονη Νιγηριανή, όλοι τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης γιατί επέδειξαν κατά τον έλεγχο στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστά.