Δεμένο στη Νάξο μέχρι… νεοτέρας το Blue Star Naxos μετά την εισροή υδάτων στη Σχοινούσα. video

Στη Νάξο παραμένει το επιβατηγό οχηματογωγό πλοίο Blue Star Naxos, το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – προσέκρουσε σε ξέρα κατά την διάρκεια προσέγγισής του στο λιμάνι της Σχοινούσας, λόγω των δυνατών ανέμων.

Μετά την πρόσκρουση, διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας, με τον πλοίαρχο του Blue Star Naxos,  ωστόσο, να δηλώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπλοΐας του σκάφους.

Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε η επιστροφή του στη Νάξο, όπου κατέπλευσε μεταφέροντας με ασφάλεια 132 επιβαίνοντες (64 άτομα πλήρωμα και 68 επιβάτες).

Το Λιμενικό Σώμα έχει θέσει σε ετοιμότητα πλωτό σκάφος του και ιδιωτικά σκάφη, ενώ το πλοίο επιθεωρήθηκε ήδη από δύτη.Blue Star Naxos – Το χρονικό της περιπέτειας

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του Blue Star Naxos να προσεγγίσει το λιμάνι της Σχοινούσας, το πρωί της Δευτέρας (25.11.2109).

Όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπήρξε μία πρόσκρουση, με αποτέλεσμα το πλοίο να αρχίσει να βάζει νερά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον από τους επιβαίνοντες.

πληροφορίες: parianostypos.gr

Πηγή: www.newsit.gr