Καιρός: Ξεκίνησε την επέλαση του ο «Γηρυόνης» – Προσεγγίζει το Ιόνιο

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Γηρυόνης. Αργά το βράδυ αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας έχοντας σημάνει συναγερμό.

Ο καιρός έχει ξεκινήσει να χαλάει όπως ενημερώνει το meteo. Εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες να έχουν ενταθεί ελαφρώς. Το μέτωπο των πολύ ισχυρών καταιγίδων περιμένουμε να μας επηρεάσει από τις νυκτερινές ώρες.

Στη δορυφορική εικόνα αποτυπώνονται επίσης οι περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων (με κίτρινους αστερίσκους). Το μέτωπο αυτό παρουσιάζει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα έχοντας δώσει μέχρι τις 19:30 περίπου 14.700 κεραυνούς σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Δευτέρα θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: www.newsit.gr