Έξι γυναίκες Ρομά συνελήφθησαν από τη ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας για κλοπές μεγάλης αξίας από καταστήματα (φωτός)

Στις 10:30 τις 23/11/2019 η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας έλαβε σήμα από το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μεταβεί σε κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στην Ελευσίνα για κλοπή ρουχισμού από 6 γυναίκες Ρομά.

Η ομάδα έφτασε στο σημείο και αφού ενημερώθηκε από την υπάλληλο πως 6 γυναίκες Ρομά εισήλθαν στο κατάστημα, κάποιες έπιασαν κουβέντα μαζί της για να της αποσπάσουν την προσοχή ενώ κάποιες άλλες αφαιρούσαν ρούχα και τα έκρυβαν στις τσάντες τους. Μόλις η υπάλληλος το αντιλήφθηκε αυτές τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από λίγη ώρα και ενώ ενεργούσε η ομάδα αναζητήσεις, στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου εντόπισε 6 γυναίκες Ρομά να κινούνται πεζές. Άμεσα τις ακινητοποίησε και τις προσήγαγε στο Α.Τ. Ελευσίνας.

Εκεί προσήλθε η υπάλληλος του καταστήματος όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τις 6 γυναίκες. Αφού έγινε έρευνα στις τσάντες τους συνευρέθησαν πλήθος βρεφικού ρουχισμού εκτιμώμενης αξίας άνω των 400€ καθώς και βρεφικές σκόνες γάλακτος, καλλυντικά, κρέμες περιποίησης και κοσμήματα.

Όλες παραδέχτηκαν και ομολόγησαν την πράξη τους καθώς και για άλλα αντικείμενα που αφαίρεσαν με τον ίδιο τρόπο από διάφορα καταστήματα της περιοχής των Αγίων Αναργύρων λίγη ώρα πριν.

Τα άτομα ηλικίας από 16 έως 26 ετών συνελήφθησαν για κλοπή ενώ προανάκριση ενεργεί το Τ.Α. Ελευσίνας.