Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης στην Κρήτη

Ένας 43χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων, 92 δενδρύλλια κάνναβης, ένα καλάσνικοφ, γεμιστήρας και φυσίγγια.

Ή σύλληψη του έγινε, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούνται επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενενήντα δύο δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης μέσα σε γλάστρες, ύψους έως 55 εκατοστών, ενώ εντοπίστηκε ο 43χρονος να προβαίνει σε καλλιεργητικές εργασίες.

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς , σε επιχείρηση που διατηρεί ο 43χρονος και στο σπίτι του σε περιοχές του Δήμου Φαιστού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ, μια γεμιστήρα, 44 φυσίγγια, μια ξιφολόγχη, μικροποσότητα κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένας τρίφτης κάνναβης και 2 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.