Στυλίδα: «Δεν θα γίνει Αμυγδαλέζα η περιοχή μας» – Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι για το προσφυγικό – video

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι κάτοικοι του Αυλακίου του Δήμου Στυλίδας από τις διαρροές των τελευταίων ημερών, περί στέγασης προσφύγων στο εγκαταλελλειμένο εργοστάσιο του ΒΟΜΒΥΞ…

Το απόγευμα της Τρίτης (19-11-2019) οι κάτοικοι θορυβημένοι από τα όσα ακούγονται προχώρησαν σε λαϊκή συνέλευση προκειμένου να μάθουν από την δήμαρχο Βιργινία Στεργίου, τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και να αποφασίσουν στο πως θα αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες/πρόσφυγες, ωστόσο συμφώνησαν και σε κάτι ακόμη. Ότι η εγκατάσταση τους στο εργοστάσιο που βρίσκεται και αρκετά κοντά στο στρατόπεδο 695 δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της συνέλευσης το λόγο έλαβε κάτοικος του Αυλακίου τονίζοντας πως δέχεται πιέσεις από τους διαχειριστές της ΒΟΜΒΥΞ ώστε το κτίριο να “αξιοποιηθεί” και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σημείωσαν πως: “κανένας δεν μας ρώτησε και δεν μας ενημέρωσε για όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται παρότι ο Περιφερειάρχης είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι τίποτα δεν θα γίνει εν κρυπτώ από τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε πρόθυμοι και ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση για την βοήθεια και εξεύρεση λύσεων χωρίς όμως να βρεθούμε προ αδιεξόδου. Το Αυλάκι Στυλίδας δεν θα γίνει νέα Αμυγδαλέζα.”

Πηγή: lamianow.gr