Μυτιλήνη: Υπερψηφίστηκε το κλείσιμο της δομής στη Συκαμνιά

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μυτιλήνης η εισήγηση της δημοτικής αρχής αναφορικά με το κλείσιμο της δομής στη Συκαμνιά.

Υπέρ της σχετικής πρότασης ψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, καθώς κι εκείνες των κ.κ. Χήρα και Συκά, ενώ κατά ψήφισε η παράταξη του κ. Ζαφείρη, με τον ίδιο να δηλώνει «παρών».

Παρότι υπήρξε πρόταση του κ. Ντουρουντού, εκ μέρους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, να παραταθεί η λειτουργία της δομής στη Συκαμνιά για 6 μήνες, αφού διευκολύνει το έργο των αρχών, πριν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας, κάτι τέτοιο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Από τις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Μυτιλήνης.

Όπως μετέδωσε απευθείας στο «Ν» με κάμερα ο Δήμαρχος Δυτικής Μυτιλήνης Ταξιάρχης Βέρρος εισηγήθηκε να κλείσει η άτυπη προσωρινή δομή στη Συκαμνιά.

Πρόκειται για τη δομή όπου διαμένουν προσωρινά οι αιτούντες άσυλο όταν καταφτάνουν στη βόρεια Μυτιλήνη και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ΚΥΤ Μόριας για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Ο κ. Βέρρος άσκησε κριτική και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που δεν παρίσταται δια εκπροσώπου στη συνάντηση.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Δημάρχου:

Πηγή: stonisi.gr