Κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών κρύβεται πίσω από απάτες με πρόσχημα επικείμενο «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων.

Κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών φαίνεται πως κρύβεται πίσω από απάτες που καταγγέλθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πρόσχημα επικείμενο «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Πρόκειται για τον 31 ετών κρατούμενο, στον οποίο αποδίδεται «πρωταγωνιστικός» ρόλος, όπως επίσης για έναν 64χρονο και μία 40χρονη. Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν ανέρχεται σε 18.500 ευρώ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που τελέστηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε Κιλκίς, Ξάνθη, Ηλεία, Ζάκυνθο και Ροδόπη. Όπως αποκάλυψε η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο ιερείς.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, όταν τον περυσινό Αύγουστο ο 31 ετών κρατούμενος τηλεφώνησε μέσα από τις φυλακές σε ιερέα του Κιλκίς, στον οποίο συστήθηκε ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος. Με το πρόσχημα ότι επίκειται «κούρεμα» καταθέσεων, τον έπεισε να καταβάλλει 3.800 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, ποσό που παρέλαβαν αργότερα ο 64χρονος και η 40χρονη από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το επόμενο διάστημα άλλα τέσσερα άτομα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν πέμπτο άτομο στη Ροδόπη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς.